5 MÝTOV STAROSTLIVOSTI O PLEŤ

Presýtený mediálny priestor, či nespočetné množstvo informácií (nie vždy správnych) na sociálnych sieťach môže viesť k rôznym nepochopeniam, či zámerným zavádzaniam. Aj v téme akou je starostlivosť o našu pleť sa za posledné roky objavilo mnoho nových fenoménov... často však nie sú pravdivé. V tomto článku sme predstavili a vyvrátili 5 rozšírených mýtov starostlivosti o pleť.


1. Ochranný faktor je potrebný iba v lete/na slnku

Slnko, a teda UV lúče nemiznú ani počas zamračených, či zimných dní. Opaľovací krém (SPF) by sa mal nanášať denne, v akomkoľvek počasí a období ako zodpovednú ochranu pred prejavmi predčasného starnutia a rakovinou kože.

2. Akné je problém iba u tínedžerov

Akné môže postihnúť ľudí všetkých vekových kategórií. Je bežné aj u dospelých a faktory ako hormóny, stres a nezdravé návyky môžu prispievať k tvorbe vyrážok.

3. Iba suchá pokožka potrebuje hydratáciu

Hydratácia prospieva všetkým typom pleti, vrátane mastnej. Používanie ľahkého zvlhčovača bez obsahu oleja pomáha udržiavať úroveň hydratácie, zdravý balanc pokožky a môže zabrániť nadmernej tvorbe mazu.

4. Pery pred slnkom chrániť netreba

Rovnako ako iné odhalené časti nášho tela, aj pery máme náchylné na nežiadúce účinky slnečného žiarenia. Sme zvyknutí aplikovať ochranný faktor na takmer celú tvár, no mnohí z nás netušia, alebo zabúdajú práve na oblasť pier. Siahnite po balzame s obsahom SPF a predídete tak nepríjemnému spáleniu pier.

5. Muži sa o svoju pleť starať nemusia

Mužská pleť si vyžaduje starostlivosť takisto, aj napriek častým vtipom o tom, že to majú jednoduchšie ako ženy. Nekončí to opláchnutím... Aj keď pokožka muža môže mať iné potreby ako tá ženská, správna rutina je rovnako žiadúca pri oboch pohlaviach.


Maria Brozmanova