Estetické možnosti pre oblasť krku

úvod

Doposial sme si z estetického hladiska priblížili naše čelo a oči. Dnes si povieme o oblasti, na ktorú sa často zabúda a pritom má výrazný vplyv na to, ako mlado, či staro pôsobíme - náš krk. Mnoho klientov sa sústredí najmä na rôzne detaily a chybičky krásy na tvári. Je to úplne prirodzené, no akonáhle dosiahneme mladistvú tvár, práve prejavy starnutia v oblasti krku môžu “prezrádzať” náš pribúdajúci vek.
Od dehydratácie, cez ochabnutosť a v neposlednom rade vrásky, v tomto článku sa dozviete, akými mnohými spôsobmi vieme nášmu krku pomôcť oživiť jeho zašlú krásu.


Čo si zvoliť?

1. Liftingové masáže

Liftingová masáž krku zahŕňa cielené techniky, ktoré stimulujú krvný obeh a podporujú tvorbu kolagénu. Vďaka týmto pohybom teda zlepšujeme prietok krvi, vypnutie pokožky a rekujeme jemné vrásky. Výsledkom je celkovo omladený krk so zlepšenou elasticitou kože. Masírovať môžeme pomocou šikovných rúk pracovníčky, ale aj s rôznymi špeciálnymi pomôckami, napr. LPG prístroj, maderoterapia, bankovanie atď.


2. Mezoterapia

Pri mezoterapii krku aplikujeme mikroinjekcie „kokteilu“ vitamínov, minerálov a kyseliny hyalurónovej. Táto minimálne invazívna procedúra podporuje hydratáciu, stimuluje tvorbu kolagénu a revitalizuje pokožku. Mezoterapia je účinný spôsob, ako riešiť ochabnutie, obnovenie prirodzenej elasticity, a dosiahnutie celkovo mladistvejšieho vzhľadu krku.


3. Profhilo

Profhilo je revolučný injekčný materiál, ktorým pod povrch pokožky krku podávame vysokokoncentrovanú kyselinu hyalurónovú. Po aplikácií materiál stimuluje produkciu kolagénu a elastínu, poskytuje intenzívnu hydratáciu a navracia pokožke krku elasticitu. Navyše Profhilo dokáže korigovať jemné vrásky. Výsledkom je viditeľne pevnejší, sviežejší a vyhladenejší krk.


4. Rádiofrekvencia

Ošetrenie rádiofrekvenciou využíva tepelnú energiu na stimuláciu kolagénu v konkrétnej vrstve pokožky krku. Vďaka tomu vieme rádiofrekvenciou riešiť voľnú, ochabnutú kožu a jemné vrásky. Výsledkom je pevnejší a vypnutejší krk. Táto metóda navyše nijak nepoškodzuje povrchovú vrstvu pokožky. Klient sa po nej cíti, akoby žiadne ošetrenie nepodstúpil.


5. Dermapen

Dermapen je prístrojové ošetrenie, využívajúce techniku mikroihličkovania. Drobné ihličky spôsobujú v pokožke mikrozranenia, čím podnecujú prirodzený proces hojenia a teda stimulujú tvorbu kolagénu a elastínu. Je to účinný spôsob, akým žlepšiť textúru pokožky, zredukovať jemné vrásky a zlepšiť celkový vzhľad krku. Po ošetrení pôsobí vypnutejšie a mladistvejšie.


6. Nefertiti lift

Pri Nefertiti Lift-e aplikujeme injekcie botulotoxínu do strategických miest na krku. Vďaka tejto technike dochádza k uvoľneniu krčných svalov, čím vzniká na krku krásny liftingový efekt a celkovo mladší, vytvarovaný vzhľad.


7. Kalcium hydroxyapatit

Jedná sa o látku, ktorá po aplikácií do oblasti krku stimuluje tvorbu kolagénu. Má okamžité, aj dlhotrvajúce účinky. Hlavným efektom ošetrenia je zníženie ochabnutia a dodanie objemu. Krk bude vďaka tomu pôsobiť mladšie, vypnutejšie a vyhladenejšie.


8. Laserový resurfaceing

Pri laserovom resurfaceing-u na krku využívame cielenú laserovú energiu na odstránenie poškodených vrstiev kože a stimuláciu produkcie kolagénu. Tento zákrok zlepšuje celkový reliéf pleti, redukuje vrásky a tiež pomáha proti nežiadúcim prejavom slnka - pigmentové škvrny, photoaging. Laserové ošetrenia sú všestrannou možnosťou pre dosiahnutie hladšej a pevnejšej pokožky na krku, čím obnovíme jeho mladistvý a žiarivý vzhľad.
Radíme sem napr. CO2 laser, erbiový laser, či CoolPeel.


9. Ulthera

Ultera využíva sústredenú ultrazvukovú energiu na nadvihnutie a napnutie pokožky na krku. Tento neinvazívny postup sa zameriava na hlboké vrstvy tkaniva a poskytuje postupné, prirodzene vyzerajúce zlepšenie elasticity v oblasti krku. Ulthera je obľúbenou voľbou pre klientov, ktorí hľadajú nechirurgický lifting s minimálnymi vedlajšími účinkami a dlhodobými výsledkami.


Maria Brozmanova