Estetické možnosti pre oblasť očí

ÚVOD

Pripravili sme si pre vás ďalší článok zo série, v ktorej sa zaoberáme jednotlivými oblasťami a estetickými možnosťami, ktorými ich vieme “vyšperkovať.” Tentokrát vám priblížime okolie očí, oblasť náchylnú na hneď niekoľko nedostatkov. Či už sú to vrásky, alebo napríklad kruhy pod očami, máme pre vás riešenia!

Ako vždy hovoríme - najlepším predpokladom pre krásnu pleť je správna domáca rutina. Nezanedbávajme večerné odlíčenie a používajme správne produkty pre očné okolie. Krémy, masky, séra… Kvalitný základ je dôležitý a často sa naň zabúda.


Čo si zvoliť?

1. Botulotoxín
Botulotoxín je obľúbená voľba pre mnoho oblastí tváre a výnimkou nie je ani očné okolie. Tento toxín účinne vyhladzuje vrásky, ktoré pri očiach vedia byť výrazné. Klienti sa často domnievajú, že ak ich očné vrásky vyhladíme, stratia svoj “prirodzený úsmev” a tvár bude celkovo pôsobiť strnulejšie, umelo. Nie je to však pravda. Správnou aplikáciou dosiahneme prirodzene mladistvejší vzhľad.


2. Kyselina hyalurónová
Dobre známe materiály na báze kyseliny hyalurónovej nezaostávajú ani pri oblasti očí. Najčastejšie pomáhajú s vyplnením častého problému - tzv. kruhov pod očami. Látka po ošetrení v mieste aplikácie naviaže vodu, vďaka čomu dodá pokožke chýbajúci objem a na pohľad svieži, mladistvý vzhľad.


3. LumiEyes (mezoterapia)
LumiEyes je prípravok špeciálne vyvinutý pre očné okolie. Účinnou látkou je polynukleotid (PDRN), ktorého hlavným účinkom je nabudenie kolagénu, elastínu a odbúranie opúchov. Výslekdom je vyhladenie vrások, vyplnenie objemu a takisto je skvelou prevenciou pred prejavmi starnutia. Pre maximálny efekt sa odporúča absolvovať dva až trikrát s odstupom 30 dní.


4. Gouri
Gouri je výplňový materiál na báze účinnej látky PCL (polykaprolakton). Vďaka svojmu zloženiu sa materiál po injekčnej aplikácií postupne rozširuje a pôsobí v celej oblasti tváre, teda aj v oblasti očí. Gouri výrazne nabudzuje tvorbu kolagénu, čím našim očiam vracia mladistvý vzhľad, elasticitu a pomáha vyhladzovať vrásky.
Celý článok o Gouri si prečítajte tu.


5. Rádiofrekvencia
Toto prístrojové ošetrenie je založené na vysielaní elektromagnetického žiarenia do hlbokého tkaniva kože za cieľom prehriať ho. Prehrievaním túto vrstvu jemne poškodí, čím nabudí prirodzenú tvorbu kolagénu. Vďaka tomu bude očné okolie živšie, zjednotenejšie a žiarivejšie. Pomocou rádiofrekvencie dokážeme takisto vyhladzovať jemné očné vrásky. Ošetrenie nezanecháva povrchovú časť pleti poškodenú a prebieha úplne bezbolestne.


6. Tvárové LPG, Maderotepia, Guasha, Bankovanie…
Aj keď sa všetky tieto kozmetické, neinvazívne ošetrenia líšia formou, podobajú sa vo výsledku. Pokožku v okolí našich očí rozprúdia, zjednotia a vypnú. Tieto ošetrenia sú veľmi príjemné a vykonávajú ich zaškolené dermatokozmetičky. Sú akousi nadstavbou liftingových masáží. Pre maximálny efekt sa odporúčajú absolvovať pravidelne - niektoré aj jedenkrát do týždňa.


7. Frakčný / Erbiový resrufaceing
Neinvazívne, laserové ošetrenia, ktoré sú jednou z najefektívnejších omladzujúcich možností. Často slúžia ako náhrada, alebo posledná možnosť pred blefaroplastikou (chirurgickou úpravou viečok). Vďaka týmto laserom vieme očnému okoliu pomôcť s jemnými aj výraznými vráskami, či ochabnutosťou.
Jemnejšou formou s menej intenzívnym nastavením je CoolPeel, viac v článku tu.


8. Fenolový peeling
Peeling pomocou kyseliny fenolovej je najsilnejším spomedzi chemických peelingov. Preniká a zasahuje v hlbších vrstvách pokožky a dosahuje skutočne dramatický efekt omladnutia. Výsledkom ošetrenia fenolom je oblasť očí bez pigmentácií a vrások. Kvôli agresivite chemického fenolu je doba hojenia dlhšia ako pri iných ošetreniach, no výsledky trvajú roky.


9 Ulthera
Ultrazvukové ošetrenie, ktoré je neinvazívnou alternatívou chirurgického liftingu tváre. Ultrazvuk prechádza do hlbších vrstiev kože, no povrchovú vrstvu zanecháva úplne nepoškodenú. Ultherou dokážeme očné okolie výrazne omladiť, pričom výsledky sú viditeľné do troch mesiacov od zákroku. Je potrebné spomenúť, že maximálny efekt Ulthery dosiahneme ošetrením celej tváre.


10. Blefaroplastika
Operácia horných, alebo dolných viečok, pri ktorej korigujeme nadbytočnú kožu a tukové vankúšiky. Vďaka blefaroplastike vieme docieliť “otvorenie očí” a mladistvejší výzor celej tváre. Zákrok prebieha v lokálnej anestézii.


Dohodnite si termín na konzultáciu, či niektoré zo spomínaných ošetrení a spravte tak maximum pre krásne a zdravé oči. Objednajte sa tu.


Maria Brozmanova